Niet alleen de vacht

Oren

Het schoonmaken en uitplukken van de oren voorkomt verstoppingen en ontstekingen.

Nagels

Het controleren – en eventueel knippen van de nagels is belangrijk voor de juiste wijze van lopen. Een juiste loop komt de gewrichten ten goede. Vooral voor de hond “op leeftijd” die door geringe beweging niet meer op natuurlijke wijze de nagels slijt, is controle en knippen van nagels belangrijk.

Teken

Het verwijderen van teken (vooral in de zomer) is belangrijk. Hoewel teken voor honden vaak niet gevaarlijk zijn, kan het bij mensen de ziekte van Lyme veroorzaken. Ik controleer uw hond op teken en verwijder ze, uiteraard!

Anaalklieren

Formeel is alleen een dierenarts opgeleid om verstopte anaalklieren te behandelen. Ik ben een gediplomeerd hondentrimster en in enkele gevallen kan ik de anaalklieren behandelen. In overige gevallen, verwijs ik u bij het ophalen van uw hond, naar de dierenarts.

Gebit

Voor het gebit geldt hetzelfde als de anaalklieren: alleen een dierenarts mag het gebit behandelen. Eigenlijk wel logisch, immers, een mens gaat voor zijn gebit toch ook niet naar de kapper?

In alle gevallen

Wanneer ik gedurende de behandeling twijfel aan de algehele gezondheid van uw hond, zal ik u bij het ophalen van uw hond, adviseren om naar uw dierenarts te gaan.